همه چیز درباره اواپراتورهای یخچالی بخش 2
فرآیند انتخاب یک اواپراتوریخچال
برای انتخاب صحیح یک اواپراتوریخچال، باید مجموعهای از عوامل را در نظر بگیریم، مانند بار سرمایشی مورد نیاز تجهیزات یخچالی، رطوبت نسبی، محدوده دما و سرعت هوای مورد نیاز.
علاوه بر این، باید به سایر عوامل مانند پریدن حرارتی نیز توجه کنیم، یعنی تفاوت دما بین داخل محفظه و refrigerant مورد استفاده. یافتن تعادل در این اختلاف حرارتی ضروری است، زیرا هرچه اختلاف حرارتی کوچکتر باشد، کارایی بیشتر خواهد بود. به این ترتیب، با نرخهای فشردهسازی پایینتر کار خواهد کرد و تجهیزات انرژی را صرفهجویی خواهند کرد. با این حال، از سوی دیگر، همچنین هزینه بیشتری خواهد داشت و سرمایهگذاری اولیه بالاتری خواهد بود.
توان نامی
توان نامی یک اواپراتورتحت تأثیر عواملی چون پریدن حرارتی، دمای داخلی محفظه و رنگ و نوع مبرد قرار دارد. بهمنظور محاسبه توان نامی، معمولاً از فرمول زیر استفاده میشود:
P=QηP=ηQ
که در آن:
- PP = توان نامی (به وات یا کیلووات)
- QQ = بار سرمایی مورد نیاز (به وات یا کیلووات)
- ηη = کارایی اواپراتور(یک عدد بین 0 تا 1)
مراحل محاسبه توان نامی:
- محاسبه بار سرمایی (Q): این مقدار باید مشخص شود که چقدر انرژی در زمان مشخص نیاز است. بار سرمایی معمولاً با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع محصولات، حجم محفظه و دما محاسبه میشود.
- تنظیم کارایی (ηη): کارایی معمولاً بر اساس طراحی اواپراتورو شرایط عملیاتی تعیین میشود. به عنوان مثال، تبخیرکنندههای با اختلاف حرارتی کمتر معمولاً کارایی بالتری دارند.
- محاسبه توان نامی (P): با استفاده از فرمول اولیه، میتوانید توان نامی مورد نیاز برای اواپراتوررا محاسبه کنید.
رطوبت نسبی
علاوه بر این، مهم است که اثرات رطوبت نسبی را در نظر بگیریم. با دانستن دمای طراحی اواپراتورو دمای عملیاتی، میتوانیم پریدن حرارتی را بدست آوریم.
با افزایش دما، رطوبت نسبی درون محفظه کاهش مییابد.
رطوبت نسبی یک پارامتر مهم در طراحی اتاقهای سرد است، زیرا هر محصول به رطوبت نسبی متفاوتی نیاز دارد تا در بهترین شرایط نگهداری شود و تمام خواص خود را حفظ کند. محصولات تازه بهویژه دارای نیازهای بیشتری هستند، در حالی که در اتاقهای انجماد، به عنوان مثال، نقش رطوبت نسبی کمتر است.