وکیوم چیست
سوال: هدف از وکیوم سیستم چیست؟
وکیوم به دو منظور صورت می پذیرد:
1. تخلیله سیالات غیر قابل چگالش
2. حذف کردن آب (تخلیه بخار آب موجود در سیستم)
اگر سیال غیر قابل چگالشی مانند هوا از سیستم حذف نگردد سیستم با فشاری بیشتر از فشار نرمال کندانسور کار خواهد کرد و این به خاطر این است که هوا در بالای کندانسور جمع می گردد و به صورت کاملا محسوسی حجم و ظرفیت کندانسور را کاهش می دهد و همین باعث بالا رفتن ضریب فشرده سازی و در نتیجه افزایش فشار کندانسور می گردد که هر دوی این موارد مسبب کاهش راندمان و قابلیت سیستم و می شود.
بخار آب نیز به چند دلیل باید از سیستم زدوده شود.بخار آب می تواند باعث مسدود کردن شیر انبساط یا لوله مویین شود و همین مسبب از دست دادن توان حرارتی می گردد.رطوبت و مبرد به همراه گرما می توانند تشکیل اسید بدهند. و این اسید هنگامی که با روغن و پوشش فلزات همراه می شود تشکیل لجن می دهد.لجن تشکیل شده تمایل دارد در محل گرمتر قرار گیرد و اغلب شیر دیسشارژ را محل مناسبی می بیند و اگر روند تشکیل لجن ادامه یابد باعث گرفتگی شیر دیسشارژ وآسیب به آب بندی آن می گردد.
سوال: آیا وکیوم کردن یعنی خارج کردن آب در فاز مایع موجود در سیستم؟
خیر,وکیوم سیستم باعث کشیدن آب موجود در سیستم به خارج نمی گردد.وقتی شما سیستمی را وکیوم میکنید در واقع فشار را تا حدی کاهش می دهید که آب در دمای اتاق به جوش آید.وقتی آب شروع به جوشیدن می کند یعنی اینکه تغییر فاز داده و به بخار تبدیل می شود و سپس با پمپ وکیوم خارج می شود.
سوال: چقدر باید وکیوم صورت پذیرد تا تخلیه به صورت کامل صورت پذیرد؟
برای این منظور بایستی از پمپ های مخصوص وکیوم و امروزی استفاده کرد.این پمپ ها قادرند تا ذرات 20 میکرونی را نیز تخلیه کنند. جهت تخمین سطح وکیوم بایستی با تولید کنندگان آن تجهیزات مشورت گردد , با این حال وکیوم تا 250 میکرون معمولا کافی می باشد.بایستی اطمینان حاصل شود تا سطح اندازه گیری شده توسط گیج با سطح وکیوم سیستم تخلیه شونده یکی باشد.
بایستی از یک شلنگ بزرگ و مناسب جهت اتصال ادوات وکیوم با سیستم استفاده گردد.پیشنهاد می گردد از اتصالات شریدر (شیار دار) به دلیل جلوگیری از افت فشار استفاده نگردد.بعد از وکیوم کردن پمپ را از سیستم جدا کرده و ببنید که سیستم حالت وکیوم خود را حفظ کرده است یا خیر.افزایش سطح وکیوم مجاز می باشد (تا 500 میکرون) اما اگر سطح وکیوم زیاد بالا رفت وکیوم برای بار دوم و حتی سوم نیاز می شود.اگر در طول زمان عملیات وکیوم کردن سطح وکیوم به سطح اتمسفر رسید نشان می دهد که جای نشتی در حال وقوع است.
اگر پمپ وکیومی که قبلا به درستی کار می کرد و اکنون قادر به وکیوم به مانند سابق نباشد نشاندهنده این است که احتمالا روغن داخل پمپ آلوده و کثیف شده است و بایستی تعویض گردد.اطمینان حاصل کنید که روغن مناسب پمپ وکیوم را استفاده میکنید.این نوع روغن داری فشار بخار بسیار پایین تر از روغن های معمولی است.بهتر است در فواصل منظم روغن پمپ وکیوم تعویض گردد تا همیشه فشار پایین و سطح وکیوم دلخواهمان را به ما بدهد.بایستی روغن پمپ هنگامی که هنوز گرم است تعویض گردد زیرا اینکار به تخلیه بهتر کمک میکند.
سوال: میکرون چیست؟
یک میکرون یک واحد متریک است که معادل یک میلیونیم یک متر یا یک هزارم یک میلیمتر است.
اکثر مردم فکر میکنند بهترین تخلیه با فشار 30 اینچ جیوه وکیوم در سیستم US است.اخرین رنج وکیوم به اینچ (معادل 29-30) برابر 25400 میکرون است.پس میکرون معیار بسیار دقیقتری برای اندازه گیری عمق وکیوم می باشد.
1 میکرون = 0.001 میلیمتر جیوه = 0.000039 اینچ جیوه = 1 میلی تور