کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی

Reciprocating or piston Rotary compressors کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی

کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی

Reciprocating or piston Rotary compressorsکمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی

کمپرسورهای رفت و برگشتی به واسطه حرکت رفت و برگشتی پیستون و از طریق یک میل‌لنگ که توسط یک موتور الکتریکی هدایت می‌شود، درون سیلندر گاز مبرد را فشرده می‌کنند. این نوع کمپرسورها دارای ویژگی‌های زیر هستند:

  • دارای دریچه‌های ورودی و خروجی هستند که جریان مداوم‌تری را فراهم می‌کنند.
  • از بلبرینگ‌های ساکت (silent-block) برای کاهش ارتعاشات بالا که به این نوع کمپرسور وارد می‌شود، استفاده می‌کنند.
  • دارای شیشه دید سطح روغن و مقاومت قسمت کارتل.
  • اتصال برای تعادل روغن.
  • قابلیت نصب به صورت فردی، دوتایی، سه‌تایی یا رک.
  1. هرمتیک:این کمپرسورها در کاربردهای تجاری کوچک استفاده می‌شوند و دارای ساختاری هستند که توسط یک پوشش واحد حاوی کمپرسور و موتور درایو که کاملاً مهر و موم شده، پوشیده شده است، و مانع از نشت گاز مبرد می‌شود. به دلیل تماس بین اجزاء و موتور درایو، استفاده از مبردهایی مانند آمونیاک که می‌توانند به مواد تشکیل‌دهنده آسیب بزنند، امکان‌پذیر نیست. همچنین اگر این نوع کمپرسورها دچار خراب شوند، غیرقابل تعمیر هستند.
  2. نیمه‌هرمتیک:کاربرد اصلی این کمپرسورها تجاری و دارای دو محفظه مستقل است که به ما اجازه دسترسی به تعمیر و نگهداری کمپرسور را می‌دهد. با این حال، در این حالت نیز بین موتور و مایع مبرد تماس وجود دارد، بنابراین برخی از مبردها نمی‌توانند استفاده شوند و خطر نشت بیشتری وجود دارد.
  3. باز:این کمپرسورها ساختاری دارند که موتور و کمپرسور را به دو ماژول مستقل تقسیم می‌کند که از طریق یک انتقال مکانیکی به هم متصل هستند. این کمپرسورها به خاطر دسترسی کامل برای تعمیر و نگهداری شناخته شده‌اند و می‌توانند هر نوع مایع مبردی را قبول کنند و از داغ شدن بخارات قبل از ورود به سیلندر جلوگیری می‌کنند. در عین حال، خطر نشت بیشتری را نیز ارائه می‌دهند.

    کمپرسورهای دوار

    این کمپرسورها با جریان فشردگی مداوم مشخص می‌شوند زیرا دریچه‌های مکش ندارند. همچنین، روغن در این نوع کمپرسور نقش مهمی ایفا می‌کند، زیرا مسئول روانکاری و آب‌بندی است. انواع مختلفی بر اساس نوع حرکت روتور می‌توان تمییز داد، اما رایج‌ترین آنها عبارتند از:

    1. پالتاس یا وین:مایع مبرد فضای بین روتور و استاتور کمپرسور را پر می‌کند و حرکت شفت موتور را به حرکت درمی‌آورد. مایع مبرد هنگامی که فضای آن در ناحیه حداقل قطر داخل کمپرسور کاهش می‌یابد، فشرده می‌شود. این نوع کمپرسور دارای یک پالت فنری است که در یک شیار در سیلندر قرار دارد. این فنر مسئول جدا کردن فاز مکش و محفظه تخلیه کمپرسور است.
    2. اسکرول:عملکرد آن بر اساس حرکت مداری یک اسپیرال است. بنابراین، از دو اسپیرال مشابه تشکیل شده است، که یکی در بالا و ثابت (استاتور) و دیگری در پایین (روتور) است، که در مرکز آن، پورت خروجی قرار دارد. هنگامی که اسکرول پایینی (روتور) درون اسکرول ثابت (استاتور) می‌چرخد، فشار حجم مایع با دیواره‌ها باعث ورود آن به داخل و سپس افزایش فشار آن می‌شود.
    3. نوع پیچ:برای دامنه‌های قدرت متوسط و بالا استفاده می‌شود و کاربرد صنعتی دارد. این کمپرسور از دو روتور با پروفیل‌های توأم تشکیل شده است، که یکی از آنها به نام “مرد” به موتور الکتریکی متصل است و لوب‌هایی را تشکیل می‌دهد، در حالی که دیگری “زن” است و دارای حفره‌هایی می‌باشد. ظرفیت تنظیم آنها از 10 تا 100٪ متغیر است، به لطف قسمتی به نام اسلاید که باز یا بسته بودن ورودی مایع به روتورها را تنظیم می‌کند تا قدرت را تغییر دهد. این کمپرسورها با تزریق مستقیم روغن در دمای کنترل‌شده روغن‌کاری می‌شوند و همچنین آب‌بندی کرده و حرارت فشردگی را جذب می‌کنند. آنها همچنین دارای جداکننده روغن و کنترل تزریق روغن هستند.

اشتراک گذاری پست