نگهداری غذا با یخچال
امروزه، یخچالی کردن و انجماد دو روش رایج برای نگهداری غذا هستند.
نگهداری غذا با یخچال یک فرآیند نگهداری است که بر پایه کاهش یا حفظ دمای کنترلشده برای مدت و فضای مشخص، معمولاً در اتاقهای سرد، عمل میکند. این فرآیند بر اساس استخراج انرژی از اجسام با انرژی حرارتی بالا استوار است و بدین ترتیب انرژی آنها کاهش مییابد و در نتیجه، فعالیت باکتریها نیز کمتر میشود، که در اینجا در مورد نگهداری مواد غذایی صادق است.
زمانی که درباره انرژی حرارتی صحبت میکنیم، به دمای یک جسم خاص اشاره داریم؛ زیرا هر چه انرژی حرارتی بیشتر باشد، دمای آن جسم بالاتر خواهد بود. برعکس، هر چه انرژی حرارتی کمتر باشد، دمای آن نیز کاهش مییابد.
علاوه بر این، برای درک بهتر اهمیت نگهداری غذا با یخچال، دانستن زنجیره سرد (Cold Chain) مهم است. اگر ما به تحلیل مصرف روزانه غذا بپردازیم، متوجه خواهیم شد که اکثریت آنها فاسد شدنی هستند و بنابراین نیاز به یخچالی کردن دارند تا در زمان و شکل دلخواه خود بدون تغییر شرایط بهینه مصرف، مصرف شوند.
ایمنی غذا
در زمینه ایمنی غذا، مقررات زیادی در سطح ملی، اروپایی و بینالمللی وجود دارد. از سال 1948، ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR) تصریح میکند: «هر کس حق داشتن یک استاندارد زندگی مناسب برای سلامت و رفاه خود و خانوادهاش، از جمله غذا، لباس، مسکن و درمان پزشکی و خدمات اجتماعی لازم را دارد.