توضیح دقیق نمودار سایکرومتریک و ویژگی‌های هوا – بخش دوم

Psychrometric Chart نمودار سایکرومتریک

توضیح دقیق نمودار سایکرومتریک و ویژگی‌های هوا – بخش دوم

نمودار خواص دیگر مهم هوای مرطوب را طبق شکل ۲ نشان می‌دهد: دمای حباب مرطوب؛ انرژی داخلی (انفالی)؛ دمای نقطه شبنم یا دمای اشباع؛ رطوبت نسبی؛ و حجم خاص. برای توضیح این اصطلاحات، به بخش تعاریف مراجعه کنید. هوای مرطوب می‌تواند با پیدا کردن تقاطع هر دو ویژگی از این خواص توصیف شود. این به عنوان “نقطه حالت” نامیده می‌شود. از این نقطه حالت می‌توان سایر خواص را خواند. کلید این است که مشخص کنید کدام ویژگی مهم است. تمرین با مثال‌ها به شما کمک خواهد کرد. از شکل‌های ۲ و ۳ به همراه نمودار سایکرومتریکدر شکل ۱ استفاده کنید تا ببینید آیا می‌توانید هر ویژگی هوا را پیدا کنید.

Psychrometric 02 سایکرومتریک

خواص هوای مرطوب بر روی نمودارسایکرومتریک

شکل ۲. خواص هوای مرطوب بر روی نمودارسایکرومتریک. دمای حباب مرطوب و انرژی داخلی از همان خط نمودار استفاده می‌کنند اما مقادیر از مقیاس‌های جداگانه خوانده می‌شوند.

فهم شکل و استفاده از نمودار سایکرومتریک به شما کمک می‌کند تا مشکلات دما و رطوبت هوا را تشخیص دهید. توجه داشته باشید که هوای خنک (واقع در ناحیه پایین و چپ نمودار) نمی‌تواند به اندازه هوای گرم (واقع در سمت راست نمودار) رطوبت بیشتری را نگه دارد (همانطور که در نسبت رطوبت محور y مشاهده می‌شود). یک قاعده کلی برای داخل گلخانه‌های معمولی یا ساختمان‌های دامی در شرایط زمستانی این است که افزایش ۱۰ درجه فارنهایت در دمای هوا می‌تواند رطوبت نسبی را ۲۰ درصد کاهش دهد. استفاده از نمودار سایکرومتریک نشان می‌دهد که این تقریباً صحیح است. به عنوان مثال، برای کاهش رطوبت نسبی در یک گلخانه زمستانی در یک دوره حساس، می‌توانیم هوای داخل را گرم کنیم.

استفاده از نمودار سایکرومتریک در گلخانه و دامداری

مثال ۱ – پیدا کردن خواص هوا

A sling psychrometer* (سینگ)  (سایر ابزارها در ارزیابی محیط‌های دام توصیف می کند) دمای حباب خشک را ۷۸ درجه فارنهایت و دمای حباب مرطوب را ۶۵ درجه فارنهایت نشان می‌دهد. سایر خواص هوای مرطوب را از این اطلاعات تعیین کنید. دو خواص مفید هوا برای تحلیل محیطی در ساختمان‌های کشاورزی می‌تواند رطوبت نسبی و دمای نقطه شبنم باشد. رطوبت نسبی نشان‌دهنده مقداری رطوبت در هوا نسبت به شرایط رطوبت مطلوب است و دمای نقطه شبنم نشان می‌دهد که مشکلات تراکم چه زمانی رخ می‌دهد، در صورتی که دمای (حباب خشک) کاهش یابد.

تقاطع دو ویژگی شناخته شده، دمای حباب خشک و دمای حباب مرطوب را در نمودارسایکرومتریک، شکل ۱ پیدا کنید. دمای حباب خشک در محور افقی پایینی قرار دارد. خط مربوط به ۷۸ درجه فارنهایت را که به صورت عمودی در نمودار روند دارد، پیدا کنید. دمای حباب مرطوب در امتداد خطوط دیائوگالی نقطه‌چین واقع شده که به مقیاس‌های قرائت در مرز بالای منحنی علامت‌گذاری شده با “دمای اشباع” منتهی می‌شود. تقاطع خط عمودی ۷۸ درجه فارنهایت دمای حباب خشک و خط دیائوگالی ۶۵ درجه فارنهایت دمای حباب مرطوب حالا یک نقطه حالت برای هوای اندازه‌گیری شده ایجاد کرده است. حالا رطوبت نسبی را ۵۰ درصد بخوانید (خط خمیده که از چپ به راست در نمودار بالا می‌رود) و دمای نقطه شبنم را ۵۸ درجه فارنهایت (خط افقی را دنبال کنید و به سمت چپ به سمت مرز منحنی بالای دماهای اشباع بروید) بخوانید. این مثال در شکل ۳ نشان داده شده است تا شما بتوانید کار خود را بررسی کنید.

 

Psychrometric 02 سایکرومتریک

اشتراک گذاری پست