چگونه باید غذا را یخ زدایی کنیم
یخ زدایی (ذوب کردن یخ) به همان اندازه که انجماد مهم است، اگر بخواهیم غذایی با کیفیت به دست آوریم، اهمیت دارد.
در این مورد، قوانین دقیقاً برعکس مراحل انجماد است. در حالی که فرآیندهای انجماد باید در کمترین زمان ممکن انجام شوند، در مورد یخ زدایی، ایدهآل این است که این فرآیند به آرامی و در صورت امکان با سرعت کمتری انجام شود (در محدودههای معقول).
یخ زدایی در دمای اتاق
یک عمل بسیار متداولی که باید هرگاه ممکن است از آن اجتناب کرد، یخ زدایی غذا در دمای اتاق است، زیرا باکتریها به سادگی در دماهای بین ۴ تا ۴۰ درجه سانتیگراد، بهویژه در غذاهایی مانند گوشت یا ماهی، تکثیر میشوند. علاوه بر این، زمانی که در دمای اتاق یخ زدایی میشود، سطح غذا بهطور ناگزیر ابتدا ذوب میشود، که این امر ایجاد یک لایه آب روی آن سطح میکند و به رشد این باکتریها کمک میکند.
یخ زدایی آهسته
بر اساس موارد فوق، یخ زدایی باید ایدهآل در دمایی انجام شود که از مانع ۴ درجه سانتیگراد (حداکثر ۵ درجه سانتیگراد) عبور نکند. معایب این روش این است که زمان یخ زدایی بسیار طولانیتر خواهد بود، اما این زمان صرف شده ارزشش را دارد زیرا یخ زدایی به طور یکنواخت انجام میشود. این یخ زدایی آهسته به بازگرداندن خواص اصلی غذا کمک میکند و تکثیر باکتریها به شدت آهسته خواهد بود. به همین دلیل، توصیه میشود که یخ زدایی غذا همیشه در یخچال انجام شود، جایی که دما معمولاً حدود ۴ درجه سانتیگراد است.
یخ زدایی سریع
اگر زمان کافی برای انجام یخ زدایی آهسته (در یخچال) نداشته باشیم، همچنین روشهای سریع یخ زدایی وجود دارد که اگر به درستی انجام شوند، میتوانند نتیجه قابل قبولی بدهند:
- مایکروویو: توصیه میشود فرآیند یخ زدایی در چند مرحله انجام شود؛ زیرا اگر در یک مرحله انجام شود، ممکن است بعضی قسمتهای غذا شروع به پختن کنند. محصول یخبندانزده شده باید بدون تأخیر زیاد پخته شود.
- پرتو آب سرد: این روش شامل بستهبندی محکم غذا و قرار دادن آن تحت یک پرتو از آب سرد است. از آنجایی که زمان یخ زدایی نسبتا کوتاه است، این زمان بهاندازه کافی نخواهد بود تا دما به حدی برسد که خطرناک باشد.
با پیروی از این روشها، میتوانید غذا را بهطور صحیح یخ زدایی کرده و از حفظ کیفیت آن اطمینان حاصل کنید.